Over PEGD

De Stichting Permanente Educatie Gezelschapsdieren (PEGD) is een samenwerkingsverband zonder winstoogmerk van de Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren (GGG), onderdeel van de KNMvD en het Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren (DGG) van de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht.

De Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren en het Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren (DGG) hebben, na het wegvallen van de stichting PAOD, de taak op zich genomen om nascholing voor dierenartsen en paraveterinairen te organiseren. Op 22 januari 2009 is hiervoor de Stichting Permanente Educatie Gezelschapsdieren (PEGD) opgericht.
Het doel van de Stichting PEGD is hoogwaardige nascholingen te bieden voor gezelschapsdierenpractici en paraveterinairen, waarbij de nadruk ligt op de directe toepasbaarheid in de praktijk. Hiertoe biedt PEGD jaarlijks een uitgebreid nascholingsprogramma, waarbij naast lezingen ook interactieve workshops en modulaire, meerdaagse cursussen worden georganiseerd.

Stichtingsbestuur
Het stichtingsbestuur bestaat uit Erik Gostelie, voorzitter GGG, Hans Heesterbeek, voorzitter DGG (a.i.), Cindy Halberstadt, manager DGG, Hanny Kokke-Dijkstra, bestuurslid GGG.

Programmacommissie
De programmacommissie is de denktank voor het cursusprogramma. De leden van de programmacommissie zijn: Sara Galac (Dierenarts/endocrinoloog, faculteit diergeneeskunde Utrecht), Sara Janssens (Dierenarts algemene chirurgie, faculteit diergeneeskunde Utrecht), Hanny Kokke-Dijkstra (Bestuurslid PEGD/Dijkstra Dierenkliniek, Arnhem), Duco Stam (Dierenartsenpraktijk Kerckebosch, Zeist), Ilona Wegman (Dierenkliniek Muggenburg, Schagen) en Babet Mooij (Programmamanager PEGD).

Medewerkers
Liesbeth van den Berg, medewerker van de KNMvD, is het aanspreekpunt van PEGD. Bij haar kunt u terecht voor al uw vragen (info@pegd.nl).

Cursussen
PEGD organiseert (interactieve) lezingen, workshops in kleine groepen, practica en modulaire cursussen. De modulaire cursussen zijn meerdaagse cursussen binnen één en dezelfde discipline. De cursus is opgebouwd uit meerdere modulen en worden meestal verspreid over een jaar gegeven. Het modulaire concept wordt als zeer positief ervaren. De modulaire cursussen zitten vaak al snel vol.

Locatie
De cursussen vinden in de regel plaats op het Departement Geneeskunde Gezelschapsdieren in de collegezaal van Gezelschapsdieren of in de practicumzalen.

Prijs
De stichting heeft zaken als inschrijving en facturering zoveel mogelijk geautomatiseerd. Waar nodig wordt de stichting ondersteund door ingehuurde medewerkers van de KNMvD, het departement en freelancers. Door onder andere op deze wijze de organisatiekosten zo laag mogelijk te houden, kunnen de inkomsten zoveel mogelijk direct ten goede van de cursussen komen. Dit maakt het mogelijk kwalitatief goede cursussen voor een gunstige prijs aan te bieden. De stichting heeft geen winstoogmerk.

Sponsoren
Om de nascholingen tegen een betaalbare prijs aan te bieden, wordt samengewerkt met de strategische partner van PEGD, te weten Hill’s Pet Nutrition. Dit bedrijf staat volledig achter de doelstellingen van PEGD om permanente educatie toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk dierenartsen en paraveterinairen. Diens kennis en expertise zal worden aangewend om de Stichting te ondersteunen en een actieve bijdrage te leveren aan het succes van PEGD.

Maandelijks op de hoogte blijven van het cursusaanbod?
Schrijf u via deze link in voor de nieuwsemail.

Website ontwerp en bouw Studio Dien Bos